home BouwhulpGroep
Panorama

2014


Alkmaar, programmastudie
Eisenhowerflat


Opdrachtgever
Kennemerwonen

EISENHOWERFLAT EGMOND AAN ZEE


De Eisenhowerflat in Egmond aan Zee bestaat uit twee identieke blokken. Het zijn galerijflats van vier (vijf) lagen hoog, met een korte en een lange galerij, die ontsloten worden door een trappenhuis met lift. Op een paar honderd meter van de kust in Egmond aan Zee, een goede locatie. Aangezien de toekomst van het complex uit 1966 onduidelijk was, zijn de laatste jaren maar beperkt onderhoudsingrepen gepleegd.

In 2014 is BouwhulpGroep gevraagd om de mogelijkheden van het complex inzichtelijk te maken. Daarbij werd specifiek gekeken naar een beperkte variant, waarbij alleen het hoogst noodzakelijke werd gedaan, en varianten waarbij meer kwaliteit voor een langere toekomst werden voorgesteld. Uiteindelijk is dit, in samenspraak met de opdrachtgever Kennemer Wonen, uitgewerkt tot één verbeter voorstel. De minimale verbetering was te kostbaar in verhouding tot de toegevoegde kwaliteit.

Het voorstel concentreert zich op de verbetering van de schil. Aan de achterzijde en de kopgevels wordt het buitenblad verwijderd, om een nieuwe geïsoleerde gevel te kunnen plaatsen, inclusief nieuwe kozijnen. Aan de voorzijde worden de gevels nageïsoleerd, gevoegd en gekeimd, om het uiterlijk te verbeteren, maar ook om de gevel beter bestand te maken tegen het zeeklimaat. De open entree wordt afgesloten en de galerij wordt verbeterd. Intern zijn de werkzaamheden beperkt, al worden wel een aantal individuele verbeteropties aangeboden, waaronder het samenvoegen van vertrekken, het verwijderen van binnenwanden en vergroten van de keuken. De plannen zijn in een bewonersavond toegelicht, met als doel eind 2014 met verdere planuitwerking aan de slag te gaan.

Overzicht
Overzicht