home BouwhulpGroep
Concept schets Schets der layout van het terrein

2007


Eindhoven, Rita- en Labrehuis
Lokatiestudie


Opdrachtgever
Stichting NEOS

DE VERBORGEN STAD


In opdracht van Stichting NEOS is een studie verricht naar de toekomstmogelijkheden van een woon-zorgcomplex. Van tuin tot stad' is een mogelijke ondertitel voor deze studie. Oorspronkelijk is het Labrehuis begonnen in de villa. Vervolgens heeft het plaatsgemaakt voor het Ritahuis en is het Labrehuis neergestreken in de riante tuin van de villa.

En in 2007 is gekeken hoe het weer tot een geheel verbonden kan worden.
Als metafoor voor de transformatie is gekozen voor het begrip stad, straat, plein en woningen (studio's). Als titel voor studie is gekozen voor de VERBORGEN STAD. Geen passant of bewoner van de stad vermoedt dat er achter de gevels aan de Hoogstraat, Rondweg en Scheidingsstraat zo'n wereld verscholen ligt.

Gebouwen zijn een product van hun eigen verleden. In de loop van de afgelopen vijftig jaar is er bebouwd en gebouwd. De huidige structuur is het resultaat van deze geschiedenis. In beeld is gebracht wat de functionele, en financiŽle mogelijkheden en consequenties zijn van de aanpassing aan de huidige eisen.

Voorgevel ritahuis