home BouwhulpGroep
Dongen, Beatrixstraat

2007 - 2011


Dongen, Prinses Beatrixstraat
Renovatie


Opdrachtgever
Vieya

VAN STRAAT NAAR LAAN


De dertig doorzonwoningen gelegen aan de Prinses Beatrixstraat vormen een onderdeel van de wijk Dongen Zuid. Een wijk die nog past in de traditionele stedenbouw van voor de tweede wereldoorlog. Bij de renovatie worden de woningen zodanig aangepakt dat ze groter en luxer worden en meer uitstraling krijgen.

De uitstraling van de straat is aangepakt door het vervangen van de kozijnen, het aanbrengen van een luifel, het reinigen en opnieuw voegen van de voorgevel en het vervangen van de dakpannen. Aan de oneven zijde van de straat is stucwerk op de verdieping van de voorgevel aangebracht, boven een doorlopende waterslag. Bij de even zijde is alleen de doorlopende waterslag aangebracht.

Bewoners hebben gekozen uit verschillende varianten. De basisvariant houdt handhaven van het bestaande casco in, al dan niet met bestaande aanbouwen, waarbij wel spouwisolatie zoldervloerisolatie is aangebracht.

De tweede variant houdt, naast de basismaatregelen, een uitbouw aan de achterzijde over de gehele breedte van de woning in. Daardoor is het mogelijk de keuken te verplaatsen en te vergroten, een bijkeuken aan te brengen en de woonkamer te vergroten. Op de verdieping is de badkamer vernieuwd. Op een aantal hoeken kan, in combinatie met de uitbouw aan de achtergevel, ook gekozen worden voor een aanbouw aan de zijgevel, wat de woning levensloopbestendig maakt doordat in de aanbouw een badkamer en slaapkamer is gerealiseerd.

gevel nieuw gevel nieuw schets achterterrein