home BouwhulpGroep
Eindhoven Prinsenjagt

2000 - 2003


Eindhoven, Prinsenjagt
Renovatie


Opdrachtgever
Woonbedrijf

OPFRISSEN MET BESCHEIDENHEID


De stedenbouwkundige eenheid bestaat uit 8 flatblokken, gelegen tussen doorgaande wegen en aan twee zijden begrensd door een groenstrook het complex is gelegen in de wijk Prinsejagt, gebouwd in de zestiger jaren, met een grote diversiteit van woonmilieus.
De 6 flatblokken, die een onderdeel vormde van het plan, zijn gegroepeerd rond twee ruim opgezette hoven. Het ene hof heeft een open karakter, en het andere een meer besloten. Wonen in het groen overheerst. Parkeervoorzieningen zijn in kleine eenheden in het groen opgenomen. De verschillende typen bouw geven elk hofje een eigen karakter.
De flatblokken zijn gebouwd volgens het systeem Pronto. Elk blok bestaat uit 3 of 4 portieken. De geleding wordt ondersteund door de gemetselde balkonafscheiding en de verticale trappenhallen. Op de begane grond bevinden zich bergingen en garages. Het resultaat is een sobere plint met weinig uitstraling.

De aanpak van de woningen richtte zich op het vergroten van het comfort van douche en keuken, met individuele keuzen ten aanzien van de afwerking. De verbeterde keuken is toegepast, waarbij cv-ketel en unit voor mechanische ventilatie geïntegreerd is in de keukenkastjes.
Verder is de afwerking van entree en trappenhallen vernieuwd en is het flatblok opgefrist door toepassing van voegwerk in kleur en nieuwe balkonhekken.

schets; ritme en maat