home BouwhulpGroep
Eindhoven Rapenland

2010


Eindhoven, Rapenland
Renovatie


Opdrachtgever
Woonbedrijf

RENOVATIE 310 WONINGEN RAPENLAND


Woonbedrijf is de eigenaar/verhuurder van 310 woningen in de buurt Rapenland en wilde deze renoveren. De woningen zijn gebouwd in 1960. In 2001 hebben 100 woningen een interne renovatie ondergaan.

De woningen zijn gelegen in het gebied dat begrensd wordt door de Europalaan, de Dr. Cuyperslaan, de Thorvaldsenlaan en de Pisanostraat. Het betreft vier woningtypen: 50 type A, 50 type B, 183 type C en 27 type D. Het complex omvat tevens een blok van 13 garages aan de Pisanostraat en een blok van 7 garages aan de Nicolaas Stonestraat/Dr. Cuyperslaan. De aanpak van de woningen is gebaseerd op de uitkomsten van de eerder door Woonbedrijf uitgevoerde Definitiefase.

De renovatie beslaat het renoveren van de schil inclusief isoleren (waar nodig). Daarnaast wordt intern naar keuze van de bewoner de afwerking en uitrusting van keuken en sanitair vervangen en/of verplaatst (indien van toepassing).

De betrokkenheid van de bewoners bij de ontwikkeling van de planvoorbereidingen is georganiseerd door middel van informatiebijeenkomsten en informatiebrochures.