home BouwhulpGroep
Panorama

2012


Middelburg, Gervinsland
Onderhoud


Opdrachtgever
Woongoed Middelburg

INTEGRALE AANPAK BIJ COMPLEX 411, GERVINSLAND


In 2011 is er door BouwhulpGroep een programmastudie gedaan naar de mogelijkheden om voor de 77 woningen van Woongoed een verbeterplan op te stellen. Startpunt was regulier onderhoud (schilderen), maar de vraag was hoe bij die woningen minimaal energielabel B te bereiken zou zijn. Hiermee wordt het project onderdeel van de energie ambities van Woongoed Middelburg.

Bij de woningen in Gervinsland is een pakket van maatregelen geadviseerd waarmee minimaal label B te halen is. De maatregelen gaan met name uit van verbetering van de schil. Het isoleren van het dak aan de binnenzijde , het vervangen van de kozijnen en puien en ook de begane grond wordt geïsoleerd. Het doel is om met een gerichte ingreep een zo groot mogelijk effect te hebben op de kwaliteit van de woning en ruimte te laten voor toekomstige aanvullingen.

De aanleiding is een onderhoudsvraag, maar in de uitwerking wordt het integraal opgepakt. In samenspraak met Welstand is er een nieuw beeld neergezet. Aan de buitenzijde is dat met name door de nieuwe kozijnen. In de procesgang is het plan aan bewoners toegelicht en zijn de bewonersboekjes samengesteld.

straatbeeld

situatie