home BouwhulpGroep
Panorama

2014


Den Bosch, toekomstmogelijkheden
Gestelse Buurt


Opdrachtgever
BrabantWonen

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN FLATBLOKKEN


In de Gestelse Buurt te Den Bosch bezit BrabantWonen veel Pronto-woningen, zowel portieketagewoningen als eengezinswoningen. De woningen zijn gebouwd rond 1960. In het recente verleden zijn reeds vijf blokken portieketagewoningen opgeknapt. Vanuit BrabantWonen speelt nu de vraag, hoe bij de aanpak van de overige vijf flatblokken (Guido Gezellelaan e.o.) er meer differentiatie gerealiseerd kan worden in de te realiseren kwaliteit en de te huisvesten doelgroep.

De BouwhulpGroep heeft in 2013, in samenwerking met een zestal woningcorporaties in Noord-Brabant, de aanpak van de Pronto-flats in de afgelopen tien jaar op een rij gezet en tevens is een basisprogramma opgesteld, gezien de specifieke (technische) eigenschappen van deze portieketagewoningen. Deze kennis is goed bruikbaar bij de oriëntatie op de mogelijkheden van de bovengenoemde vijf flatblokken.

Ten behoeve van de Gestelse Buurt heeft BouwhulpGroep samen met BrabantWonen de mogelijkheden voor de Pronto-flats verkend in het licht van de bestaande kwaliteit en de gedifferentieerde vraag op termijn.

Gestelse Buurt