home BouwhulpGroep
Panorama Rustenburg-Oostbroek te Den Haag

2007 - 2008


Den Haag, Rustenburg-Oostbroek
Onderzoek naar toepasbare technieken voor dakopbouw


Opdrachtgever
Serviceorganisatie 'Vergroot je Woning'

ONDERZOEK NAAR TOEPASBARE TECHNIEKEN VOOR DAKOPBOUW


Serviceorganisatie 'Vergroot je Woning' biedt advies aan eigenaar-bewoners uit de Haagse wijk Rustenburg-Oostbroek. Een belangrijke optie voor woningvergroting is het realiseren van dakopbouwen. De wijk beslaat ruim 7.000 portieketagewoningen en 1.000 eengezinswoningen. In potentie is er plaats voor ca. 1.500 dakopbouwen in de wijk.
Tot nu toe is er één systeem toegepast. Om de keuze voor potentiële opdrachtgevers te kunnen vergroten is Serviceorganisatie 'Vergroot je Woning' op zoek naar andere systemen, die toegepast kunnen worden. De opdracht aan BouwhulpGroep is om een overzicht te geven van de beschikbare en toepasbare technieken voor dakopbouwen en een expertmeeting te beleggen waarin deze technieken worden getoetst en besproken. Het gaat hierbij om drie vragen:

1. Kan er een overzicht van de toepasbare technieken voor dakopbouwen worden gemaakt?
2. Zijn er systemen beschikbaar naast traditioneel gemaakte dakopbouwen?
3. Welke mogelijkheden zijn er in het prijsniveau?

De verwachting is dat de komende jaren in meerdere wijken en grote steden de stedelijke vernieuwing met behulp van 'transformatie zonder sloop' zal worden aangepakt, nu sloop-nieuwbouw voor veel steden onbetaalbaar is geworden. Woningvergroting is dan dé strategie. Kennis en ervaring opdoen in de beginfase biedt de mogelijkheid om vroegtijdig een voorsprong te nemen op deze groeimarkt.

Dakopbouw kaartje Gevel Dakopouw schema