home BouwhulpGroep

2010


Eindhoven, Limbeek
Kozijnvervanging


Opdrachtgever
Domein Wonen


KOZIJNVERVANGING


Het project omvat 69 eengezinswoningen gelegen in de buurt Limbeek te Eindhoven. De woningen zijn gebouwd in 1985. De kwaliteit van de oorspronkelijke houten kozijnen baart de opdrachtgever al enige tijd grote zorgen. Na onderzoek heeft Domein Wonen besloten de bestaande kozijnen geheel te vervangen. Het plan voor de kozijnvervanging is ontwikkeld in overleg met een vertegenwoordiging van de bewoners.

Ten aanzien van de kozijnindeling is besloten de huidige indeling te handhaven. Deze biedt uitstekende mogelijkheden voor de verdeling van ramen, vaste beglazing en ventilatievoorzieningen. De naar buiten draaiende ramen worden echter gewijzigd in naar binnen draaiende ramen met kiepstand.

De belangrijkste wijzigingen zijn verder de kleurstelling en andere modellen voordeuren. Bij de nieuwe kleurstelling wordt aangesloten bij de recent geschilderde appartementen op de hoeken van de blokken. De eengezinswoningen sluiten hierop aan. In overleg met de bewonersgroep is gekozen voor twee kleurvarianten - rood en blauw in een donkere nuance - welke alleen een toepassing krijgen in de nieuwe voordeuren. Individueel kunnen de bewoners kiezen uit drie modellen voordeuren.

situatiekaart voor- en achtergevel