home BouwhulpGroep
Panorama

2013


Gorinchem, advisering
Selectieproces Prestatiegericht Groot-onderhoud


Opdrachtgever
Poort6

SELECTIEPROCES PRESTATIEGERICHT GROOT-ONDERHOUD


Het complex 'Kremlin I' bestaat uit 236 portieketagewoningen en 28 garageboxen en is gebouwd eind jaren vijftig. Het gebouw is in 2010 aangewezen als rijksmonument. Gezien de monumentale kwaliteit wil Poort6 de woningen zodanig opknappen, dat deze voor een periode van 25 jaar op planmatige wijze onderhouden en verhuurd kunnen worden.

BouwhulpGroep heeft eerder een programmastudie gedaan voor het groot onderhoud voor het complex. Het blijkt dat het voorhanden budget onvoldoende is voor de benodigde groot- onderhoudmaatregelen. Door alleen te snijden in de maatregelen, komt de kwaliteit onder druk te staan. Daarom is er gekozen voor een conceptuele aanpak, gebaseerd op de methode MIAR, door PrestatieGericht Samenwerken.

Door in een vroeg stadium een consortium van bouwer en adviseurs te selecteren, op basis van prestatie-eisen in plaats van op een vastomkaderd technisch bestek, ontstaat er ruimte voor innovatie. Het consortium wordt uitgedaagd om met zijn technische expertise oplossingen aan te dragen die kostenbesparend zijn, terwijl tegelijk de prestaties-eisen gerespecteerd moeten worden. BouwhulpGroep begeleidt voor Poort6 deze innovatieve aanbestedingsvorm voor het groot onderhoud.

afbeelding