home BouwhulpGroep
Panorama

2013


Roosendaal
Consortium Gebruik+


Opdrachtgever
BouwhulpGroep, BVR Groep, Centrum voor Woononderzoek, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Rabobank Roosendaal-Woensdrecht, Van Nimwegen

GEBRUIK+


Het consortium wil ervoor zorgen dat een kwaliteitsaanpassing gerealiseerd wordt, die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de bewoner/gebruiker, zowel ten aanzien van het procesverloop als het te realiseren product. Hierbij voelen de leden zich in hun visie gestuurd door vijf punten: Duurzaamheid, communicatie met bewoners, standaardisatie met ruimte voor maatwerk, aanpassing in de tijd en langdurige samenwerking. Binnen dit programma krijgen energetische kwaliteit langer zelfstandig wonen, flexibiliteit, keuzemogelijkheid, levensduurverlenging, comfort en kwaliteitsbehoud in de tijd (onderhoud) hun natuurlijke plaats.

Het consortium zal bij de ontwikkeling van het specifieke aanbod voor de renovatieopgave van 600 woningen in West-Brabant, gebruik maken van een zogenaamde 'karakterworkshop'. Dit houdt in dat niet begonnen wordt met de techniek, maar het aanpassen, respectievelijk innoveren, van een bestaande oplossing en aan de hand van de opgave, ofwel van de gewenste specificaties. De vormen van co-engineering begint bij de aanscherping van de vraag.